Ingrediënten 

Griekse tzatziki met geitenyoghurt

  •  250 ml gietenyoghurt
  • halve komkommer, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook
  • verse dille (of gedroogde dille)
  • zout en peper

Griekse tzatziki met geitenyoghurt 

Hoe te bereiden?

- Rasp de komkommer grof, bestrooi met wat zout en laat uitlekken in een zeef.

- Doe de geitenyoghurt in een schaaltje. Knijp het over vocht uit de komkommer en voeg dit bij de geitenyoghurt. 

- Knip de dille fijn met een schaar boven het schaaltje met de geitenyoghurt en breng op smaak met wat peper en zout.

- Pers de knoflooktenen met een knoflookpers en doe dit ook bij de tzatziki.

Meng dit goed door en smullen maar!

Ingrediënten 

4 Personen

Italiaanse pasta met romige pastasaus gemaakt van geitenyoghurt

  •  400 gram kipdijfilet (in reepjes gesneden)
  • 500 ml geitenyoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Half potje zongedroogde paprika's
  • 400 gram pasta
  • Paar flinke handen verse spinazie grof gesneden
  • 250 ml kippenbouillon 
  • Zout en peper

Eventueel

  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 potje zwarte olijven

 

Italiaanse pasta met romige pastasaus 

Hoe te bereiden? 

- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of wok pan en bak hierin de reepjes kip gaar. Bestrooi de kip tijdens het bakken met wat peper en zout. Schep de gare kip uit de pan en zet tot gebruik even apart. Zet de pan met water en zout op en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, die op de verpakking staat, gaar. 

- Doe (indien nodig) een nieuw scheutje olijfolie in de pan en verhit op halfhoog vuur. Snijd het teentje knoflook fijn, fruit vervolgens in de pan heel kort de fijngesneden knoflook (pas op voor verbranden!). Doe dan de yoghurt en de kippenbouillon erbij en roer goed door. Voeg de Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe, roer even door en laat het daarna even inkoken tot het wat dikker wordt. Gebeurt dit niet voldoende, maak dan een papje van een eetlepel maïzena en een eetlepel water en roer dit door de saus. 

- Voeg de spinazie toe en laat het slinken(krimpen) in de saus. Snijd de zongedroogde paprika in reepjes en voeg een eigen gekozen hoeveelheid, naar smaak, toe aan de saus. Mijn eigen voorkeur is een half potje. Voeg vervolgens de gare kipreepjes (en eventueel de zwarte olijven) toe aan de saus en warm alles even goed door.

- Verdeel nu de pasta over de vier borden en schep de saus erover heen. Bestrooi de pasta nog een beetje met Parmezaanse kaas. 

Smullen maar!

Recepten Geitenyoghurt

Ingrediënten 

Griekse tzatziki met geitenyoghurt

  •  250 ml gietenyoghurt
  • halve komkommer, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook
  • verse dille (of gedroogde dille)
  • zout en peper

Griekse tzatziki met geitenyoghurt

Hoe te bereiden?

Rasp de komkommer grof, bestrooi met wat zout en laat uitlekken in een zeef

Doe de geitenyoghurt in een schaaltje. Knijp het over vocht uit de komkommer en voeg dit bij de geitenyoghurt. 

Knip de dille fijn met een schaar boven het schaaltje met de geitenyoghurt en breng op smaak met wat peper en zout.

Pers de knoflooktenen met een knoflookpers en doe dit ook bij de tzatziki. Meng dit goed door en smullen maar!